De 5 pijlers voor meer veerkracht na de scheiding

Wat is er nu eigenlijk nodig om als ouder precies dátgene te doen wat jou en jullie kinderen sterker maakt na de echtscheiding?

Veerkracht na de scheiding rust op 5 pijlers.

Zelfzorg: Hoe ga jij om met je gedachten en gevoelens?

Ik richt de hulp op één ouder in plaats van op beide ouders tegelijk. Onderzoek toont aan dat dit werkt. Hiervoor haal ik mijn inspiratie bij Lieve Cottyn. We gaan actief aan de slag met negatief denken en lastige emoties. Vaak nemen die ons over. Je oefent zodat er meer afstand komt met deze spiraal.

Kracht geven aan de stem van de kinderen

Je leert je kind verbondenheid te blijven voelen met zijn eigen stem en dit uit te drukken. Dit is de basis voor een gezonde ontwikkeling in moeilijke omstandigheden.

Je krijgt inzicht in wat belangrijk is voor je kinderen, afhankelijk van de leeftijd. Wat voelen zij? Wat denken zij? Hoe kan je met hen praten?

Nieuw ouderschap

We versterken de relatie met je kinderen die een nieuwe vorm aanneemt na de scheiding. Co-ouderschap is een ideaal dat niet altijd haalbaar is. Daarom werken we eerst aan jouw ouderschap, met jouw krachten centraal.

Geweldloos verzet tegen conflict

Ik coach ouders en kinderen, zodat er bij hen een reflectie over de situatie op gang komt. Je leert om je geweldloos te verzetten wanneer een beschuldiging, verwijt of aanval jou richting uitkomt. Dit is zo krachtig, dat het conflict zal zakken wanneer je het volhoudt. Hier gebruiken we technieken van geweldloos verzet (Haim Omer).

Waardevolle actie en stevig netwerk

Je leert terug aan het stuur te komen van je leven. Je eigen geluk in handen te nemen. We maken van familie en vrienden échte supporters, die jou helpen om je aandacht te richten op de kinderen in plaats van op de ex-partner. We omringen jou en jullie kinderen met betrokken hulpverleners, indien de situatie zorgwekkend is en de gezonde ontwikkeling van jullie kinderen in het gedrang komt.

>
× Whatsapp
Spring naar toolbar