Groep voor kinderen in een (echt-)scheidingssituatie

Een (echt)scheiding van ouders is voor alle gezinsleden een heftige gebeurtenis. Kinderen kunnen daar niet altijd over praten. Dit kan gevolgen hebben voor hun gevoel van eigenwaarde, voor schoolprestaties en later bij het aangaan van relaties.

Daarom ontwikkelde het Expertisecentrum kind en scheiding in Nederland een lotgenotengroep Kies voor het kind voor deze kinderen waar ze met leeftijdsgenoten al spelend en creatief aan de slag gaan om hun gevoelens een plaats te geven.

In dit blogbericht lees je meer over Kies voor het kind.

Problemen kunnen zo worden voorkomen of krijgen minder de kans om op te stapelen. De groep in mijn praktijk is gebaseerd op deze methodiek.

huizen

Wat kan je verwachten?

Jouw kind zal:

 • Weerbaarder zijn voor de gevolgen van een scheiding (bvb. een plusouder, een stiefzusje die erbij komen…)

 • Woorden kunnen geven aan zijn gevoelens rond de scheiding (daardoor minder huilbuien, driftbuien, buikpijn…)

 • Steun vinden bij andere kinderen

 • Begrijpen dat hij de schuld niet is van de scheiding

 • Meer met jou praten over de scheiding

De kracht van de groep

Ik creëer voor de kinderen een veilige groepssituatie, waar ruimte en aandacht is voor gevoelens. In de groep kan het kind hierover praten zonder dat het bang hoeft te zijn de zo hun best doende ouders te kwetsen. Ik ben onpartijdig.

Het geeft me de moed om door te gaan, wetende dat ik er alles aan wil doen om mijn kind een goed gevoel te geven in haar gevecht met verdriet owv de scheiding van haar ouders.

Mama van L.

De kracht van Glinster

Kinderen ervaren mij als een warme, liefdevolle en begrijpende coach waar ze zich veilig bij voelen. Mijn jarenlange ervaring, mijn opleiding tot gezinstherapeut en mijn eigen persoonlijke ontwikkeling dragen bij tot een rijkdom die jouw kind laat openbloeien.

Hier lees je meer over de kracht van Glinster.

Wat doen we?

Samen praten we over de onderwerpen die spelen. Door creatieve opdrachten en spel leren kinderen praten over wat ze moeilijk vinden. Ook horen ze hoe andere kinderen omgaan met de scheiding. Ik kan de problemen niet oplossen, maar ga je kind coachen om zelf te leren omgaan met de moeilijkheden opdat ze thuis en op school dit ook kunnen. Dit is veerkracht.

Betrokken ouders

Voor ouders zijn er twee ouderavonden. Ouders krijgen handvatten om hun kind zo goed mogelijk op te vangen en ruimte om hun persoonlijke vragen te stellen. Ouders krijgen ook feedback over de groepsbijeenkomsten.

Soms is één ouder niet te vinden dat zijn/haar kind deelneemt aan deze groep. Dan kan ik contact opnemen en het belang voor het kind benadrukken vanuit mijn oordeelvrij, neutraal perspectief.

Er komen bij hem heel veel emoties tot uiting. Sinds een week of drie – vier hangt hij echt nog meer aan me dan ervoor. En zegt hij vaak ik heb je zo gemist, terwijl ik dat ervoor wel voelde maar hij het niet echt uitsprak.

Mama van C.

Praktisch

 • 8 bijeenkomsten voor kinderen van 6 tot 12 jaar
 • 2 bijeenkomsten voor de biologische ouders
 • Locatie: Glinster praktijk in Zichem
 • Deelnameprijs  325 euro; 2de kind 200 euro
 • Instapmogelijkheden: 22 september 2018; 19 januari 2019; 27 april 2019

Inschrijven

 • Wens je eerst een gratis kennismaking? Klik hier.
 • Wens je jouw kind in te schrijven voor een reeks?
 • Heb je nog vragen? Bel me, schrijf me 😉