Sinds de scheiding voel je jezelf tekortschieten als mama of papa. Je twijfelt vaker.
Is dat wel goed voor onze kinderen?
Wat als ze er later last van hebben?
Doe ik het wel goed?


Je voelt je vaak schuldig. Waarom? Omdat je wil dat je kind gelukkig is. Maar je loopt hier de laatste tijd in vast. Je kind wil niet praten, reageert agressief of afwijzend, stoot een stiefouder van zich af, gedraagt zich vreemd op school…

  • Je zoon heeft huilbuien na het wisselmoment.
  • Je dochtertje plast opnieuw in haar bed ’s nachts.
  • Wanneer je vraagt om te helpen, heeft je kind een driftbui.
  • Hij is met niets meer tevreden en vraagt overdreven aandacht.
  • Je ex-partner praat slecht over jou tegen de kinderen.

Wanneer gaan die schuldgevoelens over?

Door er bewuster mee om te gaan. Er komen veel verwachtingen op je af na de scheiding. We leven ook in een maatschappij waarbij controle hebben de norm is. Door schuldgevoelens los te laten, ontstaat er een groot gevoel van vrijheid. Dat leer ik je in dit webinar.

Voor wie is het?

Voor ouders die zich schuldig voelen en niet lekker meer in hun vel zitten.
Voor ouders die regelmatig schuldgevoelens hebben dat ze hun kind tekortkomen na de scheiding (financieel, emotioneel, praktisch).

Je kind lijkt last te hebben van de scheiding. Maar hoe weet je dat? Dit is niet altijd zichtbaar, maar als ouder voel je dit goed aan. Soms is een kind juist super flink. Het lijkt niet bezig te zijn met zijn gescheiden ouders. Dit kan misschien ook een signaal zijn.

Wat kan je verwachten?

Een halfuurtje inspiratie. Ik breng voor jullie tips, ervaringen van andere ouders, adviezen, inzichten in de beleving van je kind,… Je kan gewoon mee luisteren of actiever deelnemen met jouw vragen.

Praktische oefeningen om aan de slag te gaan met jouw schuldgevoelens opdat je minder zal piekeren.

Je staat even stil en besluit misschien om het aan te pakken. Niet beter of anders. Maar meer vanuit wat bij jou en je kinderen past.

Hoe neem je deel?

Omdat ik het graag persoonlijk en gezellig houd, is het aantal deelnemers beperkt. Je schrijft je in via de link hieronder. De dag voor het webinar ontvang je de link en het paswoord om deel te nemen. De deelname is gratis.

Wat is een webinar?

Het is een lezing/infosessie via internet. Je zal enkel mij in beeld krijgen terwijl de andere deelnemers enkel zichtbaar zijn met hun gebruikersnaam. Je kan ook een andere naam gebruiken. Laat mij dan iets weten op voorhand zodat ik wel weet wie je bent. Zo kan ik beter antwoorden op jouw vragen. Je kan enkel deelnemen wanneer je vooraf inschrijft.