Wat is er nu eigenlijk nodig om als ouder precies dátgene te doen wat jou en je kinderen gelukkig maakt én los te komen van je ex-partner ?

Een veerkrachtige ouder zijn na de scheiding rust op 5 pijlers.

Of je nu een workshop bij me volgt, het online programma of een individueel traject, we werken altijd rond deze 5 pijlers.

PIJLER 1: ONTDEK JE KOMPAS

 Je kompas, dat is de richting die je wil uitgaan met je leven. In dit geval als ouder van je kinderen. Als co-ouder met je ex-partner. Zonder richting, word je geleefd door je overlevingsinstinct. Dat is vechten. Maar je wil niet meer vechten. Je wil leven! Op jouw unieke manier. Dus dit is de eerste stap: jouw waarden helder krijgen. Zodat ze je motiveren om door te gaan op moeilijke dagen.

 

 PIJLER 2: START VANDAAG, ELKE DAG OPNIEUW

Het verleden kan je niet veranderen. De toekomst maak je door elke dag opnieuw keuzes te maken die je dichter bij het beste in jezelf brengen. Dit is het fundament van jouw leven en die van jullie kinderen. In pijler 2 ontdek je dat je elke dag opnieuw de kans hebt om te doen wat jou en je kinderen goed doet. Je ontwerpt een actieplan met doelen die je leven na de echtscheiding terug in de juiste richting brengen.

Groeien is voortdurend uit je comfortzone gaan. De kloof tussen de werkelijkheid en je ideaal kleiner maken … Dat is spannend.
En je moet het ook zelf doen. Als we verlamd worden door onze negatieve gedachten of onze enge gevoelens, dan dichten we de kloof niet. Dan blijven we waar we zijn. In deze pijler ontwikkel je kracht en toewijding om het elke dag opnieuw te doen. Wat goed voor jou is én jullie kinderen. Waardoor je leert en steeds beter wordt.

 

PIJLER 3: JE GEVOEL IS JE GEVOEL

Na een echtscheiding kan je tegenwerking, conflicten of frustraties ervaren. Dit roept kwaadheid, angst, verdriet of teleurstelling op. We leven in een samenleving die denkt dat je deze gevoelens kan controleren en wegduwen. Bij deze pijler leer je waarom dat niet werkt. En een andere manier om met deze gevoelens om te gaan (die in het begin wat energie vragen, maar na een tijd energie geven!)

 

PIJLER 4: HET ZIJN MAAR GEDACHTEN

Ik leer je hoe jouw gedachten rond de echtscheiding en je ex-partner kan loslaten. Wegtoveren gaat niet. Maar je ontdekt hoezeer jij je laat leiden door duizenden gedachten per dag. Je gaat dit opmerken. Oefenen om er niet meteen naar te handelen. Je zal daardoor minder piekeren en wakker liggen. En je gaat beter actie ondernemen!

 

PIJLER 5: LEEF VANDAAG

Het enige moment waarover we macht hebben, is vandaag (Leo Tolstoy). Onze hersenen zijn voortdurend gericht op problemen. Maar ook problemen uit het verleden of mogelijke problemen in de toekomst. Daardoor vergeten we vaak te genieten van wat er nu is. We kunnen mentaal niet aanwezig zijn bij onze kinderen of een gezellig momentje. Dit zijn energievreters. Die leren we in deze pijler te omzeilen.