De online training bij Glinster heeft als doel: Anders omgaan met de echtscheiding en je ex-partner. Die training vraag een investering in tijd, geld en energie. Die we denken niet te hebben. Dus ploeteren we maar verder.

Ik denk aan niets anders. Ik ben er alle dagen mee bezig om het gemakkelijker te maken. Maar er lijkt geen einde aan te komen. Integendeel. Het wordt precies erger en erger naarmate de tijd voorbijgaat. Ik steek véél energie in de wisselmomenten, het co-ouderschap en mijn ex-partner. Ik krijg er geen energie van. Integendeel. Ik geraak uitgeput. Om nog maar te zwijgen van de kostprijs voor de notaris, advocaat, het onderzoek…

Dit is de valstrik van het geluk: hoe harder we het nastreven, hoe dieper we in ons lijden geraken. Het is als drijfzand. Je kan hard proberen je eruit te worstelen, maar dan raak je dieper en zal je sterven.

Escape-Quicksand-2.jpg

Bron: The art of manliness

Ik leer je om hier stap voor stap uit te komen. Opdat je terug aan het stuur komt van jouw leven. Want dat is wat je diep wenst. Terug rust.

Om dit doel te bereiken, moet je investeren in geld, tijd en energie in het veranderen van patronen. Zoals bij drijfzand, zal je tegen je natuur moeten reageren. Je natuur is hier je oerbrein, de probleemoplossingsmachine. Je zal iets moeten doen waar je geest zal tegen protesteren. Daar moet je in investeren om eruit te geraken.

Hoewel het een flinke hap uit je budget kan zijn, kan je het geld weer terug verdienen of financiële steun vragen. Je zit midden in de stress, waardoor energie en tijd onoverkomelijk lijken. Dat begrijp ik.

Energie

Fysieke ongemakken heb ik dagelijks. Dit excuus gebruik ik om niet te moeten bewegen. Wanneer ik beweeg, ben ik dagen erna uitgeput. Mijn oerbrein zegt: blijf rustig zitten. Dat doet pijn. Doe het niet. Het pruttelt telkens tegen. Hoe langer ik niet beweeg, hoe meer moe mijn lichaam wordt. Uit onderzoek weet ik dat wandelen heel effectief is tegen pijn. Dus doe ik nu elke dag iets waar mijn geest zich tegen verzet: 1/2 u wandelen in het licht.

Bij drijfzand stop je enorm veel energie in het spartelen. Maar het brengt je meer de dieperik in. Het zuigt je naar beneden. Wanneer je jouw energie efficiënter besteedt, namelijk je voeten losmaken en je ledematen spreiden, dan red je jezelf. Dat is ook zo wanneer we lijden, zoals bij een moeilijke scheiding. In de online training vraag ik je om 1/2u per dag je (mentale) energie te investeren in jezelf. Om te leren hoe je blijft drijven. Met als doel aan de kant te geraken en je uit het drijfzand te krijgen.

Tijd

1/2 u per dag, daar kan ik vele nuttigere dingen mee doen hoor! Dingen die wel iets opleveren! Zaken die ik moet doen om het huishouden te laten draaien!

Zoals in het drijfzand. Je focus staat op overleven. De dag doorkomen. Je hebt je tijd nodig om te ploeteren. Je gaat toch geen tijd verspillen aan iets nieuws uitproberen? Als je natuurlijke overlevingsmechanisme zegt: blijven vechten.

We leven in een maatschappij waar chronisch tijd te kort is voor jezelf. Hoe komt dat? Ik denk dat we het als excuus gebruiken. Om te investeren in onszelf. Want dat vereist een grote portie zelfliefde. Laat dat nu hetgene zijn waar we voeling mee zijn verloren. Het jezelf waard vinden. Zonder schuldig te voelen. Zonder egoïstisch te zijn. Het jezelf gunnen.

Beslis vandaag nog

Om je niet dieper te blijven werken in het drijfzand. Maar om terug tijd en energie te krijgen om te doen wat je écht wil doen. Schrijf je in voor de gratis challenge van 12 tot 16 november. Ik ga je 5 dagen op rij uitdagen en ondersteunen om die andere manier uit te proberen.

klik hier om in te schrijven

Hoofdding 2018

Geef een reactie