Welkom bij week 2
Kijken naar je denken

We raken vaak verstrikt in ons denken. Daardoor domineren ze ons gedrag. Deze week gaan we oefenen in het opmerken van onze gedachten. Met een moeilijk woord is dat ‘defusie’. We oefenen om niet meer samen te vallen met onze gedachten. Dan kan je terug helder denken en waardevoller leven.

Op het einde van de week zal je dit al kunnen

  • Gedachten opmerken
  • Niet in je gedachten meegaan
  • Gedachten laten komen en gaan
  • Wanneer je toch verstrikt geraakt in gedachten (want dat zal je hele leven blijven gebeuren), dit vriendelijk opmerken en afstand nemen.

Dit zijn een vaardigheid die je helpt om effectiever om te gaan met wat binnen jou speelt zodat je terug kan leven zoals jij dat wil.

Het helpt mij om in stress niet als een kip zonder kop rond te lopen. Het brengt me rust. In het volgende filmpje toon ik het je met een voorbeeld uit mijn leven.

me>

Geef een reactie