Waarden zijn super-krachtig, ze geven je leven richting. Ik vergelijk ze met een innerlijk kompas (of de moderne versie: de innerlijke gps).

Ze zijn anders dan doelen. Doelen zijn ook top! Maar niet genoeg. Je hebt je doel gehaald en wat dan? Ga je wachten tot je doel behaald is om gelukkig te zijn?

Neen hé?

Je kan onderweg ook al genieten.
Hoewel dat dit onmogelijk lijkt.

Ik zou een voorbeeld kunnen geven van iemand na een echtscheiding, maar ik het nog krachtiger maken met een voorbeeld van mezelf.

Sinds 5 jaar is mijn biologische klok beginnen tikken. Ik had een doel: ik wou mama worden (al durfde ik dat vaak niet luidop zeggen). Als ik mama zou zijn, dat zou ik gelukkig zijn. Want ik heb zoveel liefde, aandacht en zorg te geven aan kinderen (waarde!).

Ik leefde echter niet volgens deze laatste waarde. Enkel in functie van het doel. Een huis, relatie, werk. Ik vulde mijn dagen maar had op het einde van de dag geen vervullend en tevreden gevoel. Er knaagde iets.

Tot ik in 2017 besliste dat het zo niet verder kon. Ik had héél veel liefde te geven aan kinderen, waarom zou ik wachten tot ik zelf een kind zou krijgen? Ten slotte word ik ook ouder, waardoor er misschien vruchtbaarheidsproblemen komen. Ging ik dat dan als nieuw doel stellen om misschien weer teleurgesteld te worden?

Ik besloot mijn energie te steken in wat er in mij leefde, nu al elke dag te beleven en ervaren. Ik startte mijn zelfstandige praktijk.

Elke dag opnieuw beleef ik mooie momenten, waarbij er gezorgd wordt voor een gezonde ontwikkeling van kinderen die in de knoop liggen. De pijn blijft, maar ik sta ’s morgens met veel goesting op en ga ’s avonds heel tevreden slapen.

Dat wens ik jou ook toe!
Ondanks de moeilijke scheiding, kan jij ook NU al een aangenamer leven leiden.

Wil jij ook terug aan het stuur van je leven?
Contacteer me voor een vrijblijvende verkenning op info@glinster.co

Geef een reactie