Vorige maand kwam de Gezinsbond met een dossier over het ouderschapsplan. Het wil een pleidooi zijn voor een mentaliteitswijziging bij ouders. De invoering van het verplichte ouderschapsplan is daarbij een wettelijke stimulans om ouders ertoe aan te zetten de belangen van de kinderen centraal te stellen bij een scheiding.

Ouders na de scheiding

Dit dossier past helemaal in mijn visie en ervaringen.

Het ouderschapsplan is een overeenkomst die afspraken bevat over het gezamenlijk ouderschap na de breuk. Het gaat dan over de zorg en de opvoeding van de kinderen. Nu verplicht de wet enkel de gezagsregeling, de verblijfsregeling en de kostenregeling.

Dit plan is flexibel en kan veranderen doorheen de tijd. Het plan wordt formeel vastgelegd bij een scheiding.

Via deze link kan je het ouderschapsplan downloaden.

Wil jij graag ondersteuning om de stap te zetten naar dergelijk ouderschapsplan? Ik kan je helpen om stevig in je schoenen te staan voordat je de andere ouder aanspreekt om afspraken te maken.

Meld je aan voor een gratis kennismakingsgesprek. Een stap richting meer geluk na je scheiding.

Geef een reactie