Moederdag

Moederdag – best wel een uitdaging voor gescheiden en nieuw-samengestelde gezinnen. Sommige kinderen zijn die dag juist bij hun papa. Misschien is er een plusmama bij gekomen waarmee nog geen band is. Bij anderen is er kwaadheid, omdat de scheiding nog bezig is.

Dit is mijn tweede moederdag als plusmama.

Daarvoor was het steeds meer een pijnlijke dag geworden. Iedereen van mijn vriendinnen was al mama. Ik zonderde me op die dag bewust af en kocht een leuk kleedje of ging naar de sauna. Op moederdag denk ik nog steeds aan alle vrouwen die verdriet voelen dan.

Vorig jaar kreeg ik die dag een bos bloemen van Gert (mijn vriend!), wat was ik blij! Hij wou mij welkom heten in zijn gezinnetje met zijn dochter. Sinds vorig jaar is er heel wat veranderd. Ik ben deel beginnen uitmaken van hen.

Ik heb ontzettend veel geluk met mijn plusdochter, daar ben ik elke dag dankbaar voor. We hebben een fijne, intense band – eerder vriendschappelijk. Zij neemt zelf haar verantwoordelijkheid wanneer wij samen zijn. Ik zit niet zo dichtbij als haar ouders, maar dat geeft een gevoel van ruimte.

Vandaag kreeg ik alvast een bloemetje dat ze samen hadden gekocht. Ze wilden het verstoppen en pas geven de dag na moederdag, wanneer we elkaar weer zouden zien. Het was een teder moment.

Daarna, tijdens het eten, bespraken we het verloop van de week. Normaal gaat ze elke vrijdag voor het weekend naar haar mama, tot maandag. Nu gaat ze morgenavond al. Wat leuk, zei ik, precies een beetje vakantie.

Een beetje later vraagt ze: Maar ik zie je toch nog hé, voor morgenavond?

En zondag, dan ga ik lekker brunchen met mijn mama en papa.

<3

Geef een reactie