(Geen) Goesting?!
Lieve Swinnen
Hoe motiveer ik kinderen en jongeren?
Uitgeverij Van Halewijck, 2015

Hierover verscheen een mooi artikel in Knack (sept. 2016).

Lieve Swinnen

Prachtig interview met Lieve Swinnen over dit thema met Erika Raspoet.

Stimuleer je kind om veel ervaringen op te doen die hem kunnen helpen bij het ontdekken en ontplooien van zijn talenten, dromen en wensen. Heb ook oor en oog voor eventuele obstakels. Dat je kind gepest wordt, bijvoorbeeld. Probeer deze problemen met je kind zo goed mogelijk in kaart te brengen en aan te pakken.

Overleg ook met je kind en geef het inspraak. Peil naar voorkeuren en geef keuzes. Veroordeel hun prioriteiten niet, maar maak tegelijk duidelijk dat er ook dingen zijn die eenvoudigweg moeten, zonder te dreigen met de toekomst. Jongeren leven heel sterk in het nu.

 

Geef een reactie