Vandaag is het feest. Lentefeest.
schilderij.jpg

Het past in deze fase van je leven. Gisteren kwam je met je papa de klapstoeltjes halen. Ik had je slechts 2 weken niet gezien. Toch slaag je er telkens in om te groeien. Echt bijna letterlijk. Je wordt ook 8 jaar deze maand, mijn metekind’je’.

Je straalt echt. Zo groot worden doet je deugd. Je ontdekt mogelijkheden en beperkingen. Jouw mogelijkheden. Je bent een creatieve duizendpoot, net als je heldinnen: mama, oma en tante. Je naait, knipt, speelt muziek, ontwerpt, experimenteert, leest, schildert, droomt, speelt,… Een hoofd boordevol ideeën – hoe fijn!

Voordelen en nadelen. Dat gaat soms niet zonder slag of stoot – want je bent gevoelig. Waarvoor, dat weet ik zo niet precies. Voor kwetsbaarheid misschien?

Gek doen kan je ook. Heerlijk vind ik dat. Gewoon doen wat de anderen niet durven. Je niets aantrekken van wat de anderen zullen denken. Ondertussen plezier beleven, anderen doen lachen en lekker tegen de stroom in zwemmen.

Ik wens je een prachtig groot-worden toe. Niet vlekkeloos, maar wel met die slag en die stoot. Opdat je in jouw krachten en jouw kwetsbaarheid leert staan. Gewoon jezelf mag blijven zijn, nog meer jezelf kan zijn.

Tante An, ik ken 2 nieuwe Engelse woorden: beautiful & flower, vertelde je.

You are a beautiful flower.

 

Geef een reactie