Van lagere school naar middelbaar

Flavie, 11j

Van lagere school naar middelbaar2

Dat blijft lastig! Je moet nieuwe vrienden gaan maken en een stuk verantwoordelijker worden (wat niet al te gemakkelijk is!). Daarom is het bij de meeste het handigste om haar/zijn ouder(s) in te schakelen, en de leerstof wordt alsmaar moeilijker!

Maar dat niet alleen, je moet ook een richting gaan kiezen wat achteraf richt naar je toekomst. Zoals ik heb gekozen “Steam&Co+Drama”.

Waarom “Steam&Co+Drama”?

Ik hou me veel bezig met creativiteit en probeer daar mijn richting rond te kiezen, niet dat ik niet geïnteresseerd ben in andere vakken/richtingen maar dat vak ligt mij wel!

“Drama”

Volgens vele familieleden ben ik best wel goed in komedie spelen (: en haalde ik ook de hoofdrol op mij in de schoolmusical.

Je kan in de school waar ik naartoe ga ook een “modulair” systeem pakken, wat betekent dat je een extraatje mag kiezen zoals (kunst, “drama”, ondernemingsschap…) en dus ook iets wat je graag zou doen.

Ik heb al wel een oudere broer die mij al een beetje kan klaarstomen op het middelbaar maar dat blijft/is niet hetzelfde. In de school waar mijn broer naartoe gaat kan je maar 1 jaar “Mens en Maatschappij” volgen, wat in de school waar ik naartoe ga “Steam&Co” wordt genoemd en ik zou dat liever meerdere jaren doen.

Je moet de school ook niet kiezen omdat je beste vriend(in) er naartoe gaat.

Maar omdat JIJ dat wil! (:

Geef een reactie