Gisteren had ik contact met een criminologe werkzaam aan het parket van Leuven. Het gesprek ging over het nijpend tekort aan hulpverlening in deze regio (Aarschot/Diest) aan gezinnen die een echtscheiding doormaken. Terwijl de vraag zo groot is.

Er bestaat:

  • Kinderen uit de knel – i.s.m. Centrum voor Algemeen Welzijnswerk. Voor onze regio georganiseerd in Hasselt en Leuven. De eerstkomende reeks start vermoedelijk in oktober in Leuven.
  • Rapunzel – Diest. Zij bieden psychotherapie voor kinderen, jongeren en hun gezin. Zij bieden ook opleidingen aan hulpverleners en ik start er 24 mei.
  • Allianza – Asse. Dit is al wat verder af. Zij hebben een ruim aanbod voor kinderen, jongeren en gezinnen die te maken hebben met echtscheiding of nieuw-samengestelde gezinnen.
  • Glinster – Scherpenheuvel. Speelse en creatieve sessies voor kinderen rond echtscheiding.

Er zal ongetwijfeld nog aanbod zijn in de regio, maar daarvan ben ik nog niet op de hoogte.

Nu zit ik in de fase van contact leggen met professionele hulpverleners die te maken hebben met kinderen, jongeren en gezinnen in een echtscheiding om mijn aanbod op termijn te verbreden.

Maar ook het doornemen van de literatuur hierover om de gezinnen die zich bij mij hebben aangemeld de meest geschikte hulp te kunnen bieden.

 

Geef een reactie