P1070565.JPG

In de zomer van 2016 trok ik samen met mijn mama en Lydia richting Sainte-Croix. Daar ligt op een berg l’Ancien Monastère, waar Wisper zijn zomercursussen geeft. We gingen een week experimenteren in dit idyllisch oordje, samen met nog tientallen andere deelnemers verspreid over vier cursussen.

Wij zijn daar gaan schilderen. En of we geschilderd hebben. Na een zalig Frans ontbijt op het grote binnenplein van het oude klooster, trokken we naar een oude hal. Marissa Van Mourik begeleidde ons zwierig doorheen de experimenten. Met haar zacht sturende en losse, vrije aanpak werden we gestimuleerd om uit te proberen. Om te doen, te kijken en te voelen.

Vaak leidde dit tot geen benoemenswaardig resultaat. Niet het type schilderij dat je zou tentoonstellen. Maar de experimenten inspireerden mateloos. Jezelf en ook de anderen, want samen schilderen deden we bijna dagelijks.

Er was dan ook een hechte band ontstaan in de groep. De avonden zacht of luid keuvelend met één maar meestal meerdere glaasjes wijn. Gelachen dat we hebben.

De aanpak van Marissa inspireerde me om hetzelfde aan te bieden aan kinderen. Vrij experimenteren en het idee van een eindresultaat loslaten. Genieten van het proces, het gevoel, het leren kijken naar de dingen zoals je ze nog nooit eerder gezien hebt.

20160723_115248.jpg

 

One thought on “Wisper 2016

Geef een reactie